zaterdag 23 februari 2013

Vakvrouwen, 3x 50+

De afgelopen maand mocht ik weer naar 3 voorstellingen; Geheim van Leoni Jansen, Het moet niet gekker worden van Tineke Schouten en A lady on stage van Ruth Jacott. Drie vakvrouwen.. allemaal 50+ en allemaal ongeëvenaard. Drie totaal verschillende voorstellingen, maar van alledrie genoten. De voorstelling Geheim van Leoni Jansen is echt een aanrader. Geheim gaat over Leoni's vader. Die fout was in de oorlog. Heeft hij haar ooit verteld. En nu, vijftien jaar na zijn dood, reist zij hem achterna. En reist hij met haar mee. Wat was zijn geschiedenis? Welke keuzes maakte hij? En waarom? Leoni bezoekt Tunesië, waar haar vader vocht onder Rommel. En Texas, waar hij twee jaar lang als krijgsgevangene katoen plukte. Ze komt steeds meer te weten over haar vader en weet dit geweldig mooi te verwoorden met verhalen en liedjes. Absoluut 1 van de toppers van dit seizoen voor mij.
Daarna zo'n beetje het tegenovergestelde in de show van Tineke Schouten. Typetjes, artiesten nadoen, mooie liedjes; ze kan het allemaal. Leuke voorstelling en veel gelachen.
Als laatste mocht ik afgelopen donderdag naar a Lady on Stage van Ruth Jacott. En ook Ruth is een vakvrouw, One of a kind ! Wat is ze toch ongelovelijk goed. Eigen nummers worden afgewisseld met covers en ook de Nederlandstalige en Engelstalige nummers wisselen elkaar goed af. Echt een lekker avondje genieten. Dus mocht je kaarten kunnen scoren, dan is ook dit een absolute aanrader !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten