maandag 16 september 2013

Het Hooge Holt; een 'net niet' park....

 
In maart had ik samen met Jurgen besloten een paar dagen naar vakantiepark Het Hooge Holt te gaan (in juli). Er stond een leuke aanbieding op de site van een all-in arrangement. Geïnformeerd naar wat er precies allemaal in zat (al het eten, drinken, bowlen, mini-golf en een luxe 6-persoons vila, etc.) en meteen geboekt. Ik had nog nooit een vakantie met een all-in arrangement gehad, dus was zeer benieuwd. Eind mei kregen we echter bericht van de notaris dat het park failliet was. Opvallend detail; op 21 mei is het park failliet verklaard, op 18 mei kwam de site van het Nieuwe Hooge Holt al online. Afijn, het park maakte dus een doorstart. We mochten nog steeds komen, maaaaar het all-in verviel en of we nog even 50 euro schoonmaakkosten, de verplichte huur van het beddegoed en de toeristenbelasting wilde betalen. Omdat we anders helemaal niets zouden hebben, toch maar geboekt.. we hadden in ieder geval de luxe villa nog...
Aangekomen op het park, konden we vrij snel inchecken. Op naar onze luxe villa ! Nou... dat viel al meteen wat tegen. Omdat het bloedheet was die week (de week van de hittegolf) was het boven sowieso niet uit te houden (rond de 40 graden) en beneden was het zo'n 36-37 graden in het huisje. Ons huisje was exact hetzelfde als de gewone huisjes, alleen hadden wij een wasmachine/droger in een soort schuurtje (met veel spinnen) en in de keuken stond een vaatwasser in een hoek 'gegooid'. De keuken zelf was simpel, de slaapkamer niet schoon (een plakkende vloer in de slaapkamer is niet fijn), de doucheruimte zag er redelijk uit, maar was ook niet schoon. Het tuinmeubilair bestond uit 6 (niet verstelbare) stoelen, waar er minimaal 1 van stuk was een een tafel. Het woongedeelte/eetgedeelte/keuken was ook niet bijzonder groot. Maar ok... we konden het best gezellig maken, door vooral niet te veel in het huisje te zijn ;)
We gingen uiteraard wel even het park verkennen. Het buitenzwembad was niet bijzonder groot, maar best aardig. Bij het binnenzwembad deden ze aan kostenbesparing door maar 2 lampen aan te hebben. Erg donker en vooral niet sfeervol. Ook ontbrak er een badmeester waardoor er (ondanks dat het niet mocht) veel gedoken werd en ik nog nooit zoveel bommetje gezien heb ;) Was voor de kleinere kinderen wat minder fijn. De midgetgolfbaan was inderdaad een midgetgolfbaan.. maar daar is ook zo'n beetje alles mee gezegd. Het koste ook maar 1 euro om er gebruik van te maken, dus dat stond goed in verhouding. LOL. Binnen waren nog 2 bowlingbanen (a 10 euro per half uur te huur), een poolbiljart en wat speelmachines. Best aardig. Het restaurant was ok, je kon er lekker eten (wel basic) en het was normaal geprijst. De volgende dag zijn we meteen richting Emmen gereden. Een aantal jaren geleden was ik ook al in dit dierenpark geweest en het was nog net zo leuk ! Even lekker uitgeleeft door veel foto's te nemen.
In Emmen zelf was een grote markt/braderie. Heel leuk om te zien, echt megaveel kraampjes met vanalles en nog wat. Lekkere verse frambozen gekocht. Hmmmmmmm. Daarna nog naar het andere deel van het dierenpark gelopen, maar dat is tegenwoordig meer een speelparadijs voor kinderen. Het was er wel heeeeeeeeeerlijk koel binnen (na 34 graden buiten, even lekker binnen bijkomen). Na het eten zijn we op het park toch maar weer even het zwembad in gegaan. De volgende dagen hebben we geshopt in Hardenberg en zijn we ook naar Ommen gegaan. In Ommen was een soort middeleeuwse braderie met oude ambachten. Heel leuk om te zien! Hardenberg is echt een hele leuke winkelplaats. Meteen nog een korte broek gescoord.
Al met al was het een geslaagde vakantie, ondanks dat het een 'net niet' park was. Ik zou er ook niet snel naar teruggaan. Hopelijk krijgen ze de financiën en daarbij het onderhoud in het park snel weer op orde, zodat het park weer aan de verwachtingen kan voldoen. Op de terugweg naar huis ook nog een stop gemaakt in Amersfoort (lag toch op de route) en daar lekker gegeten en nog wat winkels bekeken.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten