zondag 7 juli 2013

Neven- en nichtendag 2013

Gisteren was het eindelijk zo ver (na een jaar of 5 (of langer) roepen dat we 'dat een keer moeten doen') : de van Louvezijn neven- en nichtendag ! Voor de slimmerikken.. dat zijn inderdaad de neven en nichten van mijn moeders kant ;) Allereerst gingen we richting de Haarlemmerliede om bij de Liedehoeve aan de slag te gaan met Boerengolf. Na eerst een uur geroepen te hebben 'heeee, jou heb ik eeeecht lang niet gezien' en daarna proberen uit te vogelen, wanneer nou die laatste keer was.. (bij de meeste toch wel zo'n jaar of 10 geleden), mochten we het veld op. Natuurlijk hadden we daarvoor de tot nu toe warmste dag van het jaar uitgekozen (lekker een balletje meppen op een weiland zonder bomen). Daar kregen we een korte uitleg over hoe je het beste de bal ver weg kon slaan en wat allemaal strafpunten waren (in de sloot, tegen een koe, tegen een partijgenoot of ander rondzwervende omaatjes op het weiland). Daarna konden we aan de slag. We hadden 4 teams van 3 of 4 personen. Zelf zat ik bij 2 nichten (Kitty, de dochter van de broer van m'n moeder en Wendy, de dochter van de zus van m'n moeder) en Paul (de vriend van Wendy). Ik sloeg natuurlijk geen bal echt goed, maar hij kwam wel vooruit (dat dan weer wel) en het putten ging ook nog redelijk. Kitty daarintegen had er af en toe nog wel een briljante slag tussen en Wendy & Paul sloegen het merendeel van alle slagen goed, hoog en ver. Dat was dan wel weer prettig ;) Op het verste puntje in het weiland (perfecte timing) was onze bal lek !! Hadden wij weer....
Dus wat doe je dan.... als slechtste speler offer je jezelf op (haha) en ga je een nieuwe bal halen. Bloedheet... op laarzen... dus echt een perfect klusje. Na wederom over alle slootjes, langs hekjes en onder stroomdraadjes doorgekropen te zijn (en weer terug) hadden we een nieuwe bal. Mijn teamgenoten waren inmiddels al wel 1 hele hole verder. We laten natuurlijk meteen ver achter op de rest, dus de laatste hole voor de 'rust' hebben we zo'n beetje overgeslagen, om weer een beetje aansluiting bij de rest van de familie te krijgen. Na een goede anderhalf uur, wat zweet, een blaar, wat blauwe plekken, horzelbeten en wat rood verbrande armen, benen en gezichten, waren we klaar ! Yeahh.
Ik moet zeggen dat ik niet helemaal heb meegekregen wie nou het beste team was. Als iemand van de familie dat nog weet... meldt het even hieronder ;) Daarna reden we met z'n allen richting het huis van Kitty. Daar zou rond 18.30 uur de cateraar e.e.a. komen brengen. Omdat we een half uurtje eerder al bij Kitty waren, werd er flink aangevallen op de chips ! Boerengolf maakt duidelijk hongerig... Ondertussen zat iedereen gezellige te kletsen over wie nou wat doet en waar woont en wat voor huis etc. etc. Marjan had haar trouwfotoboek meegenomen, erg leuk om te zien (was ik helaas niet bij geweest) en het trouwboek van Kitty en Niels (van zo'n 19 jaar geleden) zorgde nog voor wat hilarische momenten. Met name de schoudervulling deed het goed qua lachsalvo's ;) Het eten van de cateraar was heerlijk ! Er was verse tomatensoep, diverse quiches, aardappelsalade, vissalade, griekse salade, vega- en gewone vleesballetjes, etc. En als toetje hadden we Tiramisu van onze eigen 'cateraar' in de familie ;) Kitty !! Die was ook errrrrrrrrrrrrrug lekker !! Al met al een erg geslaagde dag.  
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten