maandag 16 september 2013

Dagje Leiden

Mijn moeder heeft een jaarkaart van de NS met een aantal gratis reisdagen. In augustus moest er nog eentje 'opgemaakt' worden, dus we zijn gezellig een dagje naar Leiden e.o. geweest. Eerste stop was Corpus, een 'museum' waar je een reis door het lichaam van de mens kan maken. Je kreeg een
koptelefoon op en kwam al wandelend in diverse kamers terecht. Er werden veel videobeelden vertoond met uitleg hoe alles werkte. Je kwam uiteindelijk ook in de mond, waarbij je ook op de tong mocht staan. Er werden daarna diverse gedeelte verlicht en daar werd dan uitleg over gegeven.
Ook waren er diverse 'bioscoopzaaltjes', je ging zitten, kreeg een (3D) filmpje te zien en daarna ging de hele zaal als een lift naar de volgende verdieping. Leuk gedaan. Over het algemeen vond ik de tour wel erg veel video's en uitleg hebben. Daar had ik toch iets meer van verwacht. Maar het is leuk een keer gezien te hebben. Na de hele tour kwam je in het gedeelte waar je zelf actief mee kon doen. Hier hebben we wel e.e.a. gelezen maar niet actief meegedaan, omdat de meeste leuke dingen al bezet waren.
Na het bezoek aan Corpus zijn we eerst lekker gaan eten in een leuk restaurantje aan het water. Bij de VVV inmiddels wat dingen bekeken en we besloten naar de Hortus Botanicus te gaan. Een erg mooie tuin met veel verschillende soorten planten en bloemen die je hier in Nederland niet snel zult vinden. In de eerste kas was het al meteen raak met vleesetende planten, dat blijft toch fascinerend om te zien ;) Heb voor de zekerheid niet mijn vinger er in gestoken, LOL. Naast de planten in de kassen, waren er ook heel veel planten en bloemen buiten te zien. Gelukkig hadden we lekker weer, dus we vermaakten ons prima. Voordat je heel de tuin gezien hebt, ben je wel weer een aardig tijdje verder.
In de Hortus Botanicus was ook de Sterrenwacht. Onderin het gebouw is een bezoekerscentrum ingericht met een permanente tentoonstelling over Sterrenkunde. Deze ruimte was toegankelijk voor de bezoekers van de Hortus, dus daar zijn we ook een kijkje gaan nemen. Heel leuk om te zien hoe groot telescopen zijn en waar ze geplaatst zijn overal in de wereld. Mooie foto's ook van het heelal ! Na de tentoonstelling in de Sterrenwacht hebben we het laatste stukje van de Hortus Botanicus gezien. Toen was het wel tijd voor een lekker ijsje ! Omdat de dag nog niet om was, leek het ons ook wel leuk om een kijkje te nemen in het Molenmuseum. Dit was inderdaad heel leuk om te zien. We konden helemaal door naar boven lopen en uiteraard halverwege van het uitzicht over Leiden genieten. Bij het station nog even snel de Starbucks in gegaan om een stuk cheesecake te scoren voor thuis ;) Gezellige dagje geweest !
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten