zondag 28 augustus 2011

Rioolwerkzaamheden afgerond !


Zo, hehe, nu eindelijk tijd voor mijn laatste blog over de rioolwerkzaamheden met een slideshow erbij om het wat duidelijker te maken. Nog even in het kort; dinsdag 9 augustus werd de betonvloer stukgehakt. Daarna werd de tuin onderhanden genomen, er werd er netjes een ontstoppingsstuk aan het eind van de tuin op de nieuwe leiding geplaatst, dus dat is makkelijk als ik nog eens verstopping zou hebben. Vervolgens werd er binnen getunneld door de 2 gaten en in het gat voor de toilet werden 4 betonvloertjes (!) weggehakt en onder de toilet nog eens veel beton wat weg moest. Dat was het verhaal tot halverwege...

Op vrijdag hebben ze tevens nog een stuk afvoer van buiten door de oude gresleiding heen naar binnen kunnen steken. Deze bleef 'hangen' in de huiskamer, precies tussen de 2 gaten in (dus niet voor niets getunneld). Tijd voor het weekend ;) Op maandag werd buiten eerst de regenleiding en ook nog een ontstoppingstuk aangesloten op de nieuwe leiding. Daarna kon de tuin weer dichtgemaakt worden en werd e.e.a. door Jordi van Rioolconcurrent netjes weer betegeld. Ook de aansluiting van onder het toilet was gemaakt, dus dat verliep soepel.

Op dinsdag zijn de mannen binnen aan de slag gegaan met de laatste stukken afvoer binnen. Eerst van de kamer naar de aansluiting voor het toilet. Toen alles in elkaar zat, lag het NET niet op afschot... dus wat extra gegraven, weer overnieuw aangesloten en toen zat alles wel goed ! Het laatste klusje was van het gat halverwege de woonkamer naar de aansluiting een stukje verder. Dat liep voorspoedig, dus toen kon alles weer dichtgemaakt worden. Beterrrrrrr. Eindelijk geen zand en puin meer in de woonkamer. Alle kranen even opengezet om te kijken of het water goed doorliep bij het ontstoppingsstuk aan het eind van de tuin en dat deed het. De volgende ochtend hebben ze de gaten weer dichtgestort met beton.

De maandag erop heeft een lieve oud collega de betonvloer in de keuken geegaliseerd en de gaten afgesmeerd. Op vrijdag is er een andere lieve collega met haar man langsgekomen om het laminaat te leggen. Zaterdag zijn ze ook nog langsgekomen om het laatste stukje en wat plinten vast te zetten en daarna kon ik de kamer weer gaan inrichten !

Dus ik heb mijn woonkamer weer terug ! Het heeft even geduurd, maar nu geen zorgen meer ;) Alhoewel... het dakje van de bijkeuken moet ook nog vervangen worden... maar dat komt nog wel.

1 opmerking:

  1. Great Blog!

    Loodgieter Den Haag 070-2092510

    Loodgieter Den Haag
    Last van een lekkage, verstopping, geen warm water, stankoverlast of ruikt een gaslucht?

    Na uw bericht komen wij meteen in actie. Bel ons dag en nacht voor hulp en/of advies: 010-7603474, of het landelijke noodnummer op 085- 0471737

    For more: http://loodgietercentraledenhaag.nl/

    BeantwoordenVerwijderen